КЪЩА ПРОЛЕША

Проект - 2017 г.
Пролеша
РЗП - 200 м²
Идеен проект

Сградата е ситуирана в северната част на парцела. Целта е да се осигури по – добро изложение на юг. Входа е ориентиран от изток, като са осигурени пешеходен и отделно автомобилен достъп. Тъй като едната улица с която граничи парцела е главната за селото и е доста натоварена, то автомобилният подход става от по – малко натоварената улица, а именно източната. Жилищната сграда е проектирана съгласно изискването на възложителя. Тя разполага с три спални, две помещения баня – тоалетна, дневна с трапезария, кухня и гараж за два автомобила със складова част. Две от спалните ще се ползват постоянно, докато третата ще бъде за гости и съответно ще се използва инцидентно. Най – голямата от трите спални разполага със самостоятелна баня – тоалетна и помещение за гардероб. Тя е разположена най – близо до входната врата на сградата. Останалите две спални ще ползват обща баня – тоалетна. Дневната с трапезарията са ориентирани в южната част на къщата с максимална гледка към двора. Предвидена е камина на твърдо гориво, която се вижда еднакво добре от цялото помещение. Кухнята е отделена от дневната чрез плъзгаща се врата. В северната част на парцела е разположен гараж със складова част и котел за отопление. Предвидено е паркиране за две коли.