Проекти

в това сме най добри

Площад Чавдар
Проект – 2013 г. с. Чавдар РЗП – 20 000 м² Реализация – 2014 г. Целта на проекта е обновяване на площадното пространство с парка в централната част на с.Чавдар . Премахва се изцяло съществуващата настилка на площада и алейната мрежа в парка . На мястото на съществуващата водна площ се изгражда нова така под формата на речно корито , която завършва в голям фонтан .
КЪЩИ ГЕРМАН
Проект – 2016 г. гр. София, Герман РЗП – 527 м² Проекта е за изграждането на три броя еднофамилни жилищни сгради в Герман , гр. София. Сградите са двуетажни , като всяка разполага със собствен двор . На първия етаж са разположени дневната с трапезария и кухня към нея , кабинет , склад и санитарен възел. Има богато остъкляване към двора и е свързана с него чрез остъклените врати-прозорци . По този начин се цели преливане на пространството от къщата към двора . На втория етаж са разположени две спални, ползващи общ санитарен възел , ателие за индивидуална и творческа дейност, мокро помещение с пералня и гардеробно помещение към едната от спалните . Външният облик на сградите е модерен , с изчистени форми и типичен за малка градска къща . Ситуирани на 5 км. от Столицата , къщите предлагат всички удобства на големият град и същевременно уединение и спокойствие .
Сграда Пирин
Проект – 2010 г. гр. София РЗП – 2000 м² Реализация – 2010 г. Сградата е 5 етажна с две подпокривни нива . Всички етажи с изключение на първите два са заети от жилища . На първия етаж има 4 магазина , а на втория е разположен ресторант с тераса за 50 души .
Сграда Л. рид
Проект – 2009 г. гр. София РЗП – 1800 м² Реализация – 2012 г. Сградата се намира в кв. Манастирски ливади – запад . Жилищната сграда е с 5 етажа и две подпокривни нива . На първия етаж има два офиса с лице към улицата и 4 гаража обърнати към двора .
Сграда Витоша
Проект – 2005 г. гр. София РЗП – 2300 м² Реализация – 2008 г. Сградата е разположена на бул.”Витоша” , кв. „Иван Вазов” в гр. София . Ситуирана на един от големите булеварди в столицата , жилищната сграда със своите 8 етажа доминира силно в оформяне на градския силует .
МАГАЗИН MAXSPORT
Проект – 2017 г. гр. София РЗП – 600 м² Реализация – 2017 г. Започвайки работа по проекта, пред екипа стоеше задачата за цялостна промяна в облика на магазина. Променихме отделните зони и обособихме кътове за спортните марки. Измислихме и специфични стойки, които да изложат по най – добрият начин както всички ски, щеки, така и ски каските и аксесоарите. И както винаги се прави най – емблематичните модели получиха специално внимание и подхода към тях беше индивидуален. Двата етажа бяха свързани единствено чрез асансьор и евакуационна стълба. Това беше и първия проблем, пред който се изправихме. Обединихме етажите, чрез направата на отвор в плочата на горното ниво и ги свързахме с метална, ажурна стълба, която стана част от интериора. Стремежът ни като архитекти и дизайнери е да използваме естествени материали. Придържайки се изцяло към този принцип, ние заложихме на изчистен и модерен дизайн реализиран с метал, камък, дърво и стъкло.
РЕСТОРАНТ
Интериорен дизайн стил прованс Този ресторант се намира в близост до парка на гр.Видин. За да осигурят повече простор, архитектите решават да изместят бара в единия край на залата и да отворят помещението към градината. Проекта предвижда остъкляване по цялата фасада с дограма, позволяваща лятно време да се отвори целия обем на ресторанта към парка. Дизайнът е подсилен от светли цветове и артистична тухлена текстура. Набляга се на подчертана функционалност и чисти линии, които придават характерен облик на целия ресторант.
Апартамент
Артистичен интериор на апартамент – рок полъх. Представяме ви един от проектите на архитектурно ателие Archistik. Този артистичен апартамент се намира в близост до зелените зони на квартал Княжево, в нов жилищен комплекс. За да осигурят повече простор, архитектите решават да преустроят жилището и да отворят антрето към дневната. Дизайнът е инспириран от полъхът на рок музиката и свежестта на модерните цветни акценти. Набляга се на подчертана функционалност и чисти линии. Дневната е разделена на две зони от ажурна дървена преграда – полускрита зона кухня и зона отдих и хранене. За уюта на апартамента допринася и малката камина на биоетанол, вградена в мебелите. Спалнята е решена в светла палитра с цветни акценти. Дъбовият паркет и колоритната дървена табла на спалнята внасят топлина и приканват към отдих и почивка. Екипът на студио Archistik удовлетвори исканията на собственика за функционалност и удобство, като проектира в детайл всяка корпусна мебел според желанието и нуждите му.
МАГАЗИН MAXSPORT
Проект – 2015 г. гр. Банско РЗП – 150 м² Идеен проект за дизайнерско решение на магазин за спортни стоки. В този проект заложихме изцяло на нова и различна визия, с изчистени форми и променена концепция за целия магазин.
МАГАЗИН MAXSPORT
Проект – 2015 г. гр. Банско РЗП – 150 м² Реализация – 2015 г. Започвайки работа по дизайна на магазина ние приехме предизвикателството да се справим с няколко проблема , които бяха налице във функционално и естетическо отношение. Първият и най – голям проблем беше плановата организация на магазина и разположението на съществуващите мебели. Вторият проблем с който трябваше да се справим беше цялостната визия на интериора. Целта която си поставихме като архитекти беше, така да променим интериора на магазина, така че той да стане максимално функционален и в същото време лесно различим и открояващ се от другите. Магазинът трябваше да получи собствен облик. Основната цел към която се стремяхме беше да свържем изградената външна фасада от дървени трупи с вътрешното пространство. От тук дойде идеята това да бъде тавана на магазина. Останалата част от дизайна стана като естествено продължение и развитие на основната идея. Трябваше само да се придържаме към нея. В планово отношение преорганизирахме цялото вътрешно пространство. Разделихме го условно на три зони – централна част с каса и пробни, зона за ски и ски – обувки и зона за дрехи и аксесоари. Използвахме характерни за всяка от зоните елементи, които превърнахме в акценти на вътрешното пространство. Каменните […]
THE BUSINESS HOUSE
Проект – 2015 г. гр. София РЗП – 50 м² Реализация – 2016 г. В началото трябваше да проектираме фасадното оформление на сградата, но в хода на работа се появи нуждата от дизайнерско решение за входното фоайе и основните тоалетни. Сградата трябваше да придобие представителен вид за да покрие високите изискванията на пазара на бизнес имоти. Заложихме на изчистен и класически изглед на фоайето, без излишни и натрапчиви детайл. Тъй като пространството с което разполагахме беше ограничено, използвахме естествени материали в светли нюанси, за да постигнем желаният ефект.
Г. Раковица
Конкурс – 2008 г. с. Горна Раковица Конкурсен проект за изграждане на сателитно градче в близост до гр.София .
FES / MOROCCO
Конкурс – 2012 г. Fes / Morocco Целта на конкурса е да се реновира и обнови площад намиращ се в историческата част на град FES – Medina в Мароко.
РАВНО ПОЛЕ
Проект – 2017 г. Равно Поле РЗП – 165 м² Технически проект Проектът предвижда изграждането на две съседни, жилищни сгради с гаражи в с. Равно Поле. Сградите са едноетажни със скатен покрив. Гаражът също е със скатен покрив с малък наклон и външно отводняване. Двете сгради са идентични като функция и разпределение. Непосредствено след входа е обособено входно антре, осигуряващо достъп до дневната, всичките три спални, мокро помещение и баня с тоалетна. Дневната заема основна част от етажа, разположена е в южната част на сградата. Има богато остъкляване към двора и е свързана с него чрез остъклените врати-прозорци. Непосредствено пред дневната е разположена тераса изцяло отворена към дворното пространство. Проектът предвижда полагането на настилки от гранитогрес, теракот и ламиниран паркет в помещенията. Паркет ще бъде положен в дневната и спалните . Около къщата се предвижда оформяна на обсадна алея осигуряваща достъп до северната част на двора. Предвидено е паркиране на един автомобил, но е осигурена възможност за паркиране на втори на алеята пред гаража.
ВИЛА Р. ДУНАВ
Проект – 2017 г. Ново Село РЗП – 270 м² Идеен Проект Къщата е разположена на брега на река Дунав в селището на с. Ново Село общ. Видин. Поради естествената денивелация на парцела, сградата е ситуирани на височина от 4 м. от самия бряг, което осигурява невероятна гледка както от терасите така и от самия двор. Желанието на собствениците е да се осигури максимално добро изложение към реката на всички помещение в сградата, където има четири спални, дневна с трапезария, кухненски бокс и сервизни помещения. Разположената на второ ниво широка тераса предлага отлична гледка на три от спалните. Непосредствено пред дневната и трапезарията е оформена голяма, покрита веранда с камина и барбекю.
КЪЩА ПРОЛЕША
Проект – 2017 г. Пролеша РЗП – 200 м² Идеен проект Сградата е ситуирана в северната част на парцела. Целта е да се осигури по – добро изложение на юг. Входа е ориентиран от изток, като са осигурени пешеходен и отделно автомобилен достъп. Тъй като едната улица с която граничи парцела е главната за селото и е доста натоварена, то автомобилният подход става от по – малко натоварената улица, а именно източната. Жилищната сграда е проектирана съгласно изискването на възложителя. Тя разполага с три спални, две помещения баня – тоалетна, дневна с трапезария, кухня и гараж за два автомобила със складова част. Две от спалните ще се ползват постоянно, докато третата ще бъде за гости и съответно ще се използва инцидентно. Най – голямата от трите спални разполага със самостоятелна баня – тоалетна и помещение за гардероб. Тя е разположена най – близо до входната врата на сградата. Останалите две спални ще ползват обща баня – тоалетна. Дневната с трапезарията са ориентирани в южната част на къщата с максимална гледка към двора. Предвидена е камина на твърдо гориво, която се вижда еднакво добре от цялото помещение. Кухнята е отделена от дневната чрез плъзгаща се врата. В северната част на парцела […]
Горска вила
Проект – 2015 г. гр. Велинград РЗП – 200 м² Идеен проект Къщата се намира в планинско село в Родопите. Проектирана е като планинска вила на два етажа за отдих в планината. Разполага с голяма дневна с кухненски бокс и кабинет за работа на първо ниво и две спални със самостоятелни бани на второ. Дворът е решен с покрита тераса с барбекю сред многогодишни иглолистни дървета, както и с изкуствено създадено езеро. Облицовката на фасадите е дървена . Относно цени за проектиране моля свържете се с нас .
Морска вила
Проект – 2014 г. гр. Бургас РЗП – 220 м² Идеен проект Къщата се намира в близост до гр. Бургас. Проектирана е като вила за отдих в близост до големия град. Разполага с гараж за една кола, голяма дневна с кухненски бокс на първо ниво и две спални на второ. Дворът е решен с красиви цветни лехи, пешеходни алеи и плувен басейн. Плоският покрив на къщата придава съвременен архитектурен облик, а предвидените фасадни облицовки допълнително обогатяват външния вид на сградата. Относно цени за проектиране моля свържете се с нас.
Къща София
Проект – 2008 г. гр. София РЗП – 200 м² Реализация 2010 г. Къщата се намира в близост до гр. София. Характеризира се със съвременна и модерна архитектура. Близостта и до големия град предоставя всички удобствата на градско жилище, а богато озеленения двор придава уюта на къща в провинцията.
СПОРТЕН САЛОН
Проект – 2016 г. гр. Видин РЗП – 1300 м² Спортният салон е проектиран като допълнителна постройка към съществуващо училище , като връзката между двете сгради се осъществява посредством остъклено фоайе – преддверие ,като от тук се излиза и на двора . Главният вход е разположен в северозападната част на сградата , покрит е с козирка. Непосредствено след входа е разположено фоайе с каса и гардеробно , кабинет на домакина . От тук става и подхода към спортната зала с трибуните за зрители . Предвидени са трибуни за 200 места . Спортната зала е със светли размери 17,95 м. на 30,00 м. , където са разположени игрища за волейбол и баскетбол с необходимите отстояния . Светлата височина е 8,00 м. в най – ниската част и 9,10 м. в най – високата, което позволява провеждането на ученически състезания . Има предвидени допълнителни два коша за баскетбол , които са разположени на широката страна на помещението . Те ще могат да се използват за ученически занятия , а при провеждането на състезания ще се прибират в склада . Фасадите са решени в модерен стил , с очертани вертикални прозорци , които допълнително разчупват силуета и придават съвременно излъчване на сградата . […]
THE BUSINESS HOUSE
Проект – 2015 г. гр. София РЗП – 600 м² Реализация – 2016 г. При започване на проектирането, пред нас беше поставена задачата да направим проект за фасадно оформление на сграда , която след реконструкцията трябва да предложи висок клас офис площи в центъра на столицата. Построена през далечната 1977г. и устояла на всички преработки по време на прехода , сградата се нуждаеше от изцяло нов облик , за да отговори на изискванията на пазара . Използвахме типични за офис сградите материали в подходящи цветове , устойчиви на времето и градската среда .
БИЗНЕС ЦЕНТЪР
Проект – 2008 г. гр. София РЗП – 12 600 м² Реализация – 2012 г. Бизнес център „Земята и хората“ отговаря на най-добрите стандарти за един мултифункционален комплекс, съчетаващ всички условия за бизнес, конференции и други делови събития, заедно с удобствата на едно спокойно място за пълноценна почивка. Сградата се намира в кв.”Манастирски ливади-изток” на бул.”Околовръстен път” № 27. В обема на Бизнес център „Земята и хората„ в хоризонтална и вертикална посока са предвидени следните различни функционални дейности: • Офиси • Търговски обекти – шоуруми • Заведения за хранене • Хотел 4 звезди • SPA комплекс • Озеленени рекреативни зони • Подземен гараж
Хотел Рельово
Проект – 2008 г. с. Рельово РЗП – 10 000 м² Комплексът се състои от 30 индивидуални къщи застроени свързано една към друга , ресторант и закрит басейн с фитнес и спа център . Всяка от къщите има индивидуалне двор с барбекю .
Хотел Чавдар
Проект – 2010 г. с. Чавдар РЗП – 1600 м² Реализация – 2010 г. Общественият комплекс е съставен от следните основни елементи ,свързани функционално помежду си: – магазини за хранителни стоки и бръснаро-фризьорски салон – механа – кафе-сладкарница – стаи за настаняване – открити и покрити тераси ,атриум – нощен бар
Х-л Злокучене
Проект – 2008 г. с. Злокучене РЗП – 2400 м² Ваканционният комплекс се състои от две сгради с по 9 апартамента във всяка . В двора има разположен открит басейн , дневна и детска площадка . Апартаментите разположени на приземният етаж имат и индивидуален двор с барбекю.
Х-л Велинград
Проект – 2009 г. гр. Велинград РЗП – 5600 м² В строеж Хотелът е проектиран съгласно изискванията на възложителя да отговря на категория – 4 звезди . Той е на 4 етажа и разполага с 65 бр. стаи за общо 120 легла . Предвиден е ресторант за 120 души с прилежащата кухня и складови помещения . Двата басейна са с минерална вода – вътрешен и външен , които са част от СПА центъра .